![]() |
Hasil Kek Red Velvet Moist Feerony |
Sebenarnya, resepi Kek Red Velvet Moist ini adalah antara resepi yang saya kurang gemari pada mulanya...Resepi kek Red Velvet ini menuntut kesabaran yang tinggi untuk menghasilkannya. Saya juga pernah hampir putus asa ketika mula-mula melihat banyaknya bahan-bahan adunannya dan banyaknya langkah-langkah menyediakannya!
Tetapi, terdetik di hati ini, kalaulah saya dapat mempermudahkannya...tentu ramai yang gembira jika berjaya menghasilkannya dengan cara yang sangat MUDAH & lebih JIMAT! Akhirnya..setelah banyak kali percubaan penyediaan tepung kek Red Velvet moist ini dilakukan...setelah lebih 10kg adunan tepung kek Red Velvet ini terpaksa saya buang...kini saya berjaya menghasilkan TEPUNG KEK RED VELVET MOIST untuk memudahkan anda semua...
Inilah rupanya Tepung Kek Red Velvet Moist dari Feerony Kitchen..
![]() |
Tepung Kek Red Velvet Moist Feerony (RM10 sepek) |
Berat : 325g (dapat menghasilkan Kek Red Velvet lebih kurang 650g)
Bahan-bahan Lain Yang Diperlukan : Susu cair/susu segar, cuka/jus lemon
& minyak jagung sahaja
Penyataan Pada Pek : Cara-cara membuat kek, bahan-bahan tepung kek red velvet ini dan tarikh luputnya
BONUS!!
Resepi Topping Cheese Cream Yang MUDAH turut disertakan
pada pek tepung kek Red Velvet Moist ini
KELEBIHAN-KELEBIHAN TEPUNG KEK RED VELVET MOIST Feerony:
- tepung ini hanya perlu
dikacau menggunakan senduk @ whisk sahaja
- tepung ini tidak memerlukan
campuran telur (eggless)
- tepung ini boleh dikukus,
juga boleh dibakar!
CARA-CARA MEMBUAT KEK RED VELVET
DENGAN TEPUNG KEK INSTANT Feerony
![]() |
Cara Membuat Kek Red Velvet Moist Feerony |
- Campurkan buttermilk tadi dengan 1/3 cawan minyak jagung & pukul sebati
- Masukkan tepung kek Red Velvet dan digaul rata
- Tuang adunan dalam loyang (ukuran 6-7 inci) yang telah disapu dengan minyak/mentega dan adunan kek Red Velvet ini sedia dibakar pada suhu 170 darjah, selama 30 minit atau hingga masak (boleh juga dikukus)
CARA MEMBELINYA:
(Tepung kek ini dijual secara pek berkembar untuk
memudahkan proses penghantaran)
Harga Jualan (2 Pek x 325g) : RM20.00
Harga Pos : RM10.00 (Semenanjung Malaysia) @ RM16.00
(Sabah/Sarawak)
JUMLAH BAYARAN (termasuk pos) = RM30.00 (Semenanjung
Malaysia)
@ RM36.00 (Sabah/Sarawak)
Bayaran secara online/bank in diterima:
Maklumat akaun: NDR LEGACY ENTERPRISE (JM0704684-P)
(No. Akaun Maybank : 551548606518)
(Sila whatsapp / sms pesanan pembelian
"RV POWDER", nama, alamat, no. telefon
dan slip bukti pembayaran kepada 019-7763600)
"RV POWDER", nama, alamat, no. telefon
dan slip bukti pembayaran kepada 019-7763600)
MAKLUMAT PENGHANTARAN:
PENTING : Tempahan pesanan yang
telah dibayar melalui "online banking" akan mengambil masa 2-3 hari
untuk bayaran tersebut dipindahkan ke akaun kami. Proses penghantaran
melalui POSLAJU NATIONAL COURIER hanya akan dibuat setelah
pengesahan bayaran tersebut diterima oleh pihak kami.
Proses penghantaran akan dibuat dengan segera setelah pengesahan bayaran diterima. Maklumat penghantaran dengan "tracking number" akan dimaklumkan setelah penghantaran dilakukan bagi memudahkan penyemakan status penghantaran dengan pihak POSLAJU NATIONAL COURIER.
***MAKLUMAT LANJUT : Sila
hubungi 019-7763600
Ikuti facebook Feerony Kitchen untuk resepi-resepi lain yang lebih menarik!
Ikuti facebook Feerony Kitchen untuk resepi-resepi lain yang lebih menarik!
#Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara NDR Legacy Enterprise#



No comments:
Post a Comment