Saturday, 6 December 2014

TEPUNG KEK RED VELVET MOIST..TEPUNG SEGERA KINI DISEDIAKAN!

RESEPI KEK RED VELVET MOIST YANG MUDAH - DENGAN BANTUAN TEPUNG KEK RED VELVET MOIST dari Feerony Kitchen...


Hasil Kek Red Velvet Moist Feerony

Selepas hampir sebulan jualan tepung kek coklat moist mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, ramai pulak kawan-kawan rapat yang memberikan idea untuk menghasilkan tepung Kek Red Velvet Moist! 

Sebenarnya, resepi Kek Red Velvet Moist ini adalah antara resepi yang saya kurang gemari pada mulanya...Resepi kek Red Velvet ini menuntut kesabaran yang tinggi untuk menghasilkannya.  Saya juga pernah hampir putus asa ketika mula-mula melihat banyaknya bahan-bahan adunannya dan banyaknya langkah-langkah menyediakannya!

Tetapi, terdetik di hati ini, kalaulah saya dapat mempermudahkannya...tentu ramai yang gembira jika berjaya menghasilkannya dengan cara yang sangat MUDAH & lebih JIMAT! Akhirnya..setelah banyak kali percubaan penyediaan tepung kek Red Velvet moist ini dilakukan...setelah lebih 10kg adunan tepung kek Red Velvet ini terpaksa saya buang...kini saya berjaya menghasilkan TEPUNG KEK RED VELVET MOIST untuk memudahkan anda semua...

Inilah rupanya Tepung Kek Red Velvet Moist dari Feerony Kitchen.
.


Tepung Kek Red Velvet Moist Feerony (RM10 sepek)

Berat : 325g (dapat menghasilkan Kek Red Velvet lebih kurang 650g)
Bahan-bahan Lain Yang Diperlukan : Susu cair/susu segar, cuka/jus lemon 
& minyak jagung sahaja
Penyataan Pada Pek : Cara-cara membuat kek, bahan-bahan tepung kek red velvet ini dan tarikh luputnya

BONUS!!
Resepi Topping Cheese Cream Yang MUDAH turut disertakan
 pada pek tepung kek Red Velvet Moist ini


KELEBIHAN-KELEBIHAN TEPUNG KEK RED VELVET MOIST Feerony:
  • tepung ini hanya perlu dikacau menggunakan senduk @ whisk sahaja
  • tepung ini tidak memerlukan campuran telur (eggless)
  • tepung ini boleh dikukus, juga boleh dibakar!

CARA-CARA MEMBUAT KEK RED VELVET 
DENGAN TEPUNG KEK INSTANT Feerony


Cara Membuat Kek Red Velvet Moist Feerony

Sedikan buttermilk (secawan@200ml susu cair/susu segar + 2 sudu teh cuka/jus lemon - biarkan dalam 10 minit, iaitu hingga kelihatan mendadih @ seperti yogurt cair)
  1. Campurkan buttermilk tadi dengan 1/3 cawan minyak jagung & pukul sebati
  2. Masukkan tepung kek Red Velvet dan digaul rata
  3. Tuang adunan dalam loyang (ukuran 6-7 inci) yang telah disapu dengan minyak/mentega dan adunan kek Red Velvet ini sedia dibakar pada suhu 170 darjah, selama 30 minit atau hingga masak (boleh juga dikukus)

CARA MEMBELINYA:

(Tepung kek ini dijual secara pek berkembar untuk memudahkan proses penghantaran)
Harga Jualan (2 Pek x 325g) : RM20.00
Harga Pos : RM10.00 (Semenanjung Malaysia) @ RM16.00 (Sabah/Sarawak)
JUMLAH BAYARAN (termasuk pos) = RM30.00 (Semenanjung Malaysia)
 @ RM36.00 (Sabah/Sarawak)

Bayaran secara online/bank in diterima
Maklumat akaun: NDR LEGACY ENTERPRISE (JM0704684-P) 
(No. Akaun Maybank : 551548606518)

(Sila whatsapp / sms pesanan pembelian 
"RV POWDER", nama, alamat, no. telefon 
dan slip bukti pembayaran kepada 019-7763600)

MAKLUMAT PENGHANTARAN:
PENTING : Tempahan pesanan yang telah dibayar melalui "online banking" akan mengambil masa 2-3 hari untuk bayaran tersebut dipindahkan ke akaun kami.  Proses penghantaran melalui POSLAJU NATIONAL COURIER hanya akan dibuat setelah pengesahan bayaran tersebut diterima oleh pihak kami.

Proses penghantaran akan dibuat dengan segera setelah pengesahan bayaran diterima. Maklumat penghantaran dengan "tracking number" akan dimaklumkan setelah penghantaran dilakukan bagi memudahkan penyemakan status penghantaran dengan pihak  POSLAJU NATIONAL COURIER.


***MAKLUMAT LANJUT : Sila hubungi 019-7763600
Ikuti facebook Feerony Kitchen untuk resepi-resepi lain yang lebih menarik!




#Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara NDR Legacy Enterprise#



No comments:

Post a Comment