![]() |
Hasil Kek Karot Moist Feerony |
RESEPI KEK KAROT MOIST YANG MUDAH DAN SEDAP!
Kek karot moist kini sangat mudah untuk dimasak dengan adanya tepung kek segera pelbagai guna dari Feerony Kitchen..Keenakan kek karot moist ini juga bertambah lazat jika dicampur dengan pelbagai jenis kekacang seperti walnut, badam, gajus mahupun kacang hazel.
Kebiasaannya, kek karot ini dicampurkan dengan sedikit serbuk kayu manis (cinnamon) untuk menambahkan lagi aromanya yang hebat! Kelembapan kek karot ini juga semakin enak dinikmati dengan topping cheesecream yang light & creamy!
So, hari ini anda semua boleh bake sendiri kek karot moist mudah ini dengan bantuan tepung kek karot Feerony Kitchen (",)
Tepung Kek Karot Moist Feerony (RM8 sepek)
Berat : 330g (dapat menghasilkan Kek Karot Moist lebih kurang 650g)
Bahan-bahan
Lain Yang Diperlukan : 3 biji telur gred A, minyak jagung, serbuk kayu manis & kekacang panggang (jika suka) & parutan karot sahaja
Penyataan
Pada Pek : Cara-cara membuatnya,
bahan-bahan dalam tepung kek karot moist ini dan tarikh luputnya
Berikut adalah gambar-gambar yang menunjukkan bagaimana untuk membuat kek karot moist yang sangat mudah ini! Hanya perlu pukul telur dan minyak jagung hingga berbuih dan kekuningan, kemudian campurkan tepung kek karot ini, tambahkan sedikit serbuk kayu manis, kekacang (dipanggang sebentar dan dihancurkan sedikit) dan parutan karot. Kacau sebati kesemuanya. Adunan ini akan kelihatan sedikit pekat. Akhir sekali, adunan ini sedia dibakar mahupun dikukus..Mudah bukan?..Untuk serbuk kayu manis ini anda hanya perlu tumbuk sedikit batang kayu manis yang ada di rumah anda..hanya setengah - satu sudu teh sudah memadai untuk membangkitkan aromanya dalam kek karot ini.
Tanpa mixer,anda juga boleh membuat kek karot ini dengan hanya menggunakan whisk!
![]() |
| Cara Membuat Kek Karot Moist Feerony |
Jika ingin menikmatinya dengan lebih lazat, sapukan toping cheesecream di permukaan atas kek karot moist ini. Berikut adalah resepinya :
250 g cheesecream (jenama tatura lebih menjimatkan..) +125g unsalted butter (farmcow pun ok) + 3/4 cawan gula aising + 1 sudu teh jus lemon [Pukul sebati kesemuanya hingga kelihatan berkrim.., simpan sebentar dalam peti sejuk dan sedia untuk disapu atas kek karot moist anda!]
NOTA : Tepung kek ini juga boleh digunakan untuk membuat kek kentang, kek pisang dan kek epal. Resepi-resepi ini ada dikongsikan di fb kami :
Jom singgah facebook kami untuk resepi-resepi dan tips masakan terkini feerony kitchen
CARA MEMBELINYA:
(Tepung kek ini dijual secara pek berkembar untuk memudahkan proses penghantaran)
Harga Jualan (2 Pek x 330g) : RM16.00
Harga Pos : RM10.00 (Semenanjung Malaysia) @ RM16.00 (Sabah/Sarawak)
JUMLAH BAYARAN (termasuk pos) = RM26.00 (Semenanjung Malaysia)
@ RM32.00 (Sabah/Sarawak)
Bayaran secara online/bank in diterima:
Maklumat akaun : NDR LEGACY ENTERPRISE (JM0704684-P)
(No. Akaun Maybank : 551548606518)
(Sila whatsapp / sms pesanan pembelian "CR POWDER" , nama, alamat, no. telefon dan slip bukti pembayaran kepada 019-7763600)
MAKLUMAT PENGHANTARAN:
PENTING : Tempahan pesanan yang telah dibayar melalui "online banking" akan mengambil masa 2-3 hari untuk bayaran tersebut dipindahkan ke akaun kami. Proses penghantaran melalui POSLAJU NATIONAL COURIER hanya akan dibuat setelah pengesahan bayaran tersebut diterima oleh pihak kami.
Proses penghantaran akan dibuat dengan segera setelah pengesahan bayaran diterima. Maklumat penghantaran dengan "tracking number" akan dimaklumkan setelah penghantaran dilakukan bagi memudahkan penyemakan status penghantaran dengan pihak POSLAJU NATIONAL COURIER.
***MAKLUMAT LANJUT : Sila hubungi 019-7763600
"Tunggu apa lagi, jom beli TEPUNG KEK KAROT MOIST dari
Feerony Kitchen ini"
SELAMAT MENCUBA!
~easier baking solution~
|
#Semua kandungan blog ini adalah Hak Cipta Terpelihara NDR Legacy Enterprise#




Esok nak bake carrot cake ni kak..sy visit blog akak ni tgk resepi dgn gmbar..hihi..teringin yang akak baking..sodappp..
ReplyDeletehmm...nk mkn yg akk wat...kene dtg jb (",)
Delete